Dýňové lívance s podmáslím
20 min
2 min
Střední
6 porcí
Vsadíme se, že jste již určitě zkoušeli kromě dýňové polévky i dýňovou bábovku či chlebíček. Co takhle zkusit ještě dýňové lívance? Nádherně provoněné budou díky mleté skořici a zázvoru a podmáslí dodá zase vláčnou a nadýchanou strukturu. Už jste dostali chuť?

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 248 Kcal
- 6 g bílkovin
- 8 g tuků
- 38 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
6 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Do větší mísy prosyjte mouku s práškem do pečiva, přidejte skořici, zázvor, špetku soli a zamíchejte.
2
V jiné míse vyšlehejte podmáslí s olejem, mlékem a medem.
3
Obsah obou mís spojte, přidejte dýňové pyré, promíchejte a těsto dejte na 10 minut stranou.
4
Z těsta opékejte lívance na nepřilnavé pánvi nejlépe na sucho.
TIP
Lívance podávejte s oblíbeným sirupem, tvarohem a sezónním ovocem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nevím, čím to bylo, ale těsto bylo velmi nepovedené, možná byla chyba u mě, ale za mě tento recept ne.
Ode mě spokojenost. I synové, 4 a 6 let, měli tvářičky jako křečci. Místo mletého zázvoru jsem použila čerstvý.