Košík je prázdný
Dýňové lívance s podmáslím
- 20 min
- 2 min
- Střední
- 6 porcí
Vsadíme se, že jste již určitě zkoušeli kromě dýňové polévky i dýňovou bábovku či chlebíček. Co takhle zkusit ještě dýňové lívance? Nádherně provoněné budou díky mleté skořici a zázvoru a podmáslí dodá zase vláčnou a nadýchanou strukturu. Už jste dostali chuť?
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 248 kcal
- 6 g bílkovin
- 8 g tuků
- 38 g sacharidů
Suroviny
6 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Do větší mísy prosyjte mouku s práškem do pečiva, přidejte skořici, zázvor, špetku soli a zamíchejte.
2
V jiné míse vyšlehejte podmáslí s olejem, mlékem a medem.
3
Obsah obou mís spojte, přidejte dýňové pyré, promíchejte a těsto dejte na 10 minut stranou.
4
Z těsta opékejte lívance na nepřilnavé pánvi nejlépe na sucho.
TIP
Lívance podávejte s oblíbeným sirupem, tvarohem a sezónním ovocem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nevím, čím to bylo, ale těsto bylo velmi nepovedené, možná byla chyba u mě, ale za mě tento recept ne.
Ode mě spokojenost. I synové, 4 a 6 let, měli tvářičky jako křečci. Místo mletého zázvoru jsem použila čerstvý.