Celozrnné dýňové lívance
- 10 min
- 16 min
- Střední
- 12 kusů
Dostali jste chuť na lívance? Co kdybyste je dneska udělali trochu jinak? Máme pro vás recept na lívance z dýně, které jsou nadýchané, vláčné, nelepí se a ani nejsou nacucané olejem. Skvělý tip, když vám zbyde kus dýně a vy nevíte, co s ní.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 87 kcal
- 3 g bílkovin
- 3 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
12 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Vejce, med, kokosový olej a dýňové pyré smíchejte v míse a vypracujte jednolitou hmotu. Do té následně přimíchejte mléko a jogurt.
2
V jiné míse smíchejte celozrnnou mouku se skořicí a kypřicím práškem.
3
Obě směsi spojte a nejlépe ještě promixujte tyčovým mixérem, aby v těstu nezůstaly žádné hrudky.
4
Nasucho si rozpalte nepřilnavou pánev a z připraveného těsta na ní postupně tvořte placičky, které opékejte cca 2 minuty z každé strany na mírném až středním plameni. Z uvedeného množství ingrediencí vznikne cca 12 lívanců.
5
Po upečení lívance ihned podávejte.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborný recept,dala jsem více dýně než jogurtu.
lepší než ty normální
Automaticky přeloženo
Dýně a skořice? Směs, která navozuje čistě podzimní atmosféru. Dokonalé.