Salát s grilovanou čekankou a citrusy
- 10 min
- 10 min
- Snadné
- 2 porce
Krásná podívaná, že? A co teprve ta chuť ! Na studeno už jsme čekanku vyzkoušeli. Dnes ji zkuste ogrilovat, doplnit pomeranči, oříšky a feta sýrem. Získáte nejen výborné jídlo a umělecké dílo podobné tomu na fotce, ale i pořádnou dávku vitamínů a dalších látek, které posílí Vaši imunitu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 674 kcal
- 13,4 g bílkovin
- 41,4 g tuků
- 60,1 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Na salát:
- 40 g lískových ořechů
- 1× hlávka červené čekanky
- 1 lžíce olivového oleje
- 4× krvavý pomeranč
- 2× pomeranč
- 50 g feta sýra (nadrobit)
- čerstvý tymián (k podávání)
- sůl
- mletý černý pepř
Štítky
Postup přípravy
1
Lískové ořechy opražte nasucho na pánvi na mírném plameni. Dejte stranou.
2
Čekanku natrhejte na menší kousky a společně s olejem ji na pánvi 5 minut restujte na středním plameni, aby změkla (čekanka se dá opéct i na grilu a to 2–3 minuty z každé strany).
3
Osolte a opepřete.
4
Pomeranče oloupejte a nakrájejte na plátky.
5
Na talíř dejte ogrilovanou čekanku a nakrájené pomeranče. Posypejte lískovými ořechy a nadrobeným sýrem feta. Ozdobte čerstvým tymiánem.
6
Všechny ingredience na dresink smíchejte. Podávejte se salátem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními