Salát s bezovým octem a kozím sýrem
- 30 min
- 0 min
- Snadné
- 1 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 469 kcal
- 15 g bílkovin
- 43 g tuků
- 17 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Příprava bezového octu:
Bezové květy omyjte ve studené vodě a ostříhejte květy tak, aby vznikly malé svazečky květů. Cílem je zbavit velkých zelených stonků. Květy dejte do čisté sklenice s víčkem, zalejte octem a nechte 3-5 týdnů v lednici uležet. Používat můžete ocet i naložené květy.
Příprava salátu:
Na nepřilnavé pánvi nasucho opražte vlašské ořechy. Na středním plameni opékejte ořechy, až jsou zlatavé a lesklé. Průběžně je nezapomeňte promíchávat a ještě teplé je smíchejte s medem.
Mezi tím si připravte dresink, smíchejte 1 lžičku medu, 3 lžíce bezového octa a lžíci olivového oleje.
Na talíř si připravte směs salátových listů, nakrájejte na plátky nebo kousky kozí sýr, přidejte meduňkové listy, zalijte dresinkem, posypte opečenými ořechy a na závěr přidejte i naložené bezové květy z octu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
veľmi dobrí 👍
Perfektni recept