🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Kozí sýr

Kozí sýr jako výsada gurmánů? Kde jsou ty časy? Nicméně je to klenot mezi sýry, neboť se podobá mateřskému mléku, díky čemuž se mnohem lépe tráví. Jeho výhodou je, že se dá konzumovat ve všech stupních zralosti. Pochutnat si tak na něm můžete ještě začerstva, v podobě tvarůžků, „goudy” či pařeného. Svou nejlepší sezónu zažívají na jaře a v létě, kdy kozy dojí nejlepší mléko. Oproti kravskému mléku má mnohonásobně vyšší procento vit. A a B a méně kalorií. Podporuje spalování tuků a uklidňuje sliznici žaludku a střev. Pokud se bojíte zápachu, vybírejte jej v biokvalitě. Pach bude ten tam. Základní úprava: Kozí sýr je vynikající sám o sobě, ozdobí saláty i těstovinová jídla.

Recepty, které obsahují Kozí sýr