HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Strana 234Více informací o kuchařce

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

25 kusů

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem, plech dejte do trouby a papriky pečte* 25 minut dočerna. Po upečení papriky hned zabalte do potravinové fólie nebo sáčku a dejte na chvíli stranou. Z paprik odstraňte fólii, nechte chvilku vychladnout a odstraňte z nich lžící nebo rukou černou slupku a odkrojte z nich jádřince a stopku. Očištěné dužiny dávejte stranou.

2

Stroužky česneku nakrájejte na plátky a cibuli očistěte a nakrájejte na měsíčky. Připravte si pětilitrovou sterilizovanou zavařovací sklenici. Do sklenice střídavě vrstvěte upečené očištěné části paprik, česnek, cibuli, sůl a pepř.

3

Sklenici zalijte 600 ml oleje a těsně ji uzavřete. Papriky nechte před dalším zpracováním odležet alespoň 1 týden.

4

Naložené papriky se dají použít jako občerstvení pro návštěvu, k aromatickým sýrům, do salátů nebo pro přípravu pomazánky.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Božahuba
07. ledna 2022

výborné

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních