🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

25 kusů

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem, plech dejte do trouby a papriky pečte* 25 minut dočerna. Po upečení papriky hned zabalte do potravinové fólie nebo sáčku a dejte na chvíli stranou. Z paprik odstraňte fólii, nechte chvilku vychladnout a odstraňte z nich lžící nebo rukou černou slupku a odkrojte z nich jádřince a stopku. Očištěné dužiny dávejte stranou.

2

Stroužky česneku nakrájejte na plátky a cibuli očistěte a nakrájejte na měsíčky. Připravte si pětilitrovou sterilizovanou zavařovací sklenici. Do sklenice střídavě vrstvěte upečené očištěné části paprik, česnek, cibuli, sůl a pepř.

3

Sklenici zalijte 600 ml oleje a těsně ji uzavřete. Papriky nechte před dalším zpracováním odležet alespoň 1 týden.

4

Naložené papriky se dají použít jako občerstvení pro návštěvu, k aromatickým sýrům, do salátů nebo pro přípravu pomazánky.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních