![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem, plech dejte do trouby a papriky pečte* 25 minut dočerna. Po upečení papriky hned zabalte do potravinové fólie nebo sáčku a dejte na chvíli stranou. Z paprik odstraňte fólii, nechte chvilku vychladnout a odstraňte z nich lžící nebo rukou černou slupku a odkrojte z nich jádřince a stopku. Očištěné dužiny dávejte stranou.
Stroužky česneku nakrájejte na plátky a cibuli očistěte a nakrájejte na měsíčky. Připravte si pětilitrovou sterilizovanou zavařovací sklenici. Do sklenice střídavě vrstvěte upečené očištěné části paprik, česnek, cibuli, sůl a pepř.
Sklenici zalijte 600 ml oleje a těsně ji uzavřete. Papriky nechte před dalším zpracováním odležet alespoň 1 týden.
Naložené papriky se dají použít jako občerstvení pro návštěvu, k aromatickým sýrům, do salátů nebo pro přípravu pomazánky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné