Kuskusový salát s pečenou dýní a sýrem feta
- 10 min
- 20 min
- Snadné
- 2 porce
Kuskus je do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, ječmene nebo prosa dovezená z arabských zemí. Dále je bohatým zdrojem minerálů, omega kyselin a vitamínů. Má blahodárný vliv na trávení, urychluje metabolismus a normalizuje hladinu cukru v krvi. Vyzkoušejte ho například v této salátové formě.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 550 kcal
- 20,9 g bílkovin
- 21,3 g tuků
- 67,3 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
2
Dýni nakrájejte na měsíčky. Dejte ji na připravený plech, pokapejte slunečnicovým olejem a osolte. Pečte 15–20 minut na 180 °C.
3
Kuskus zalijte horkou vodou, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut nabobtnat. Pak jej načechrejte vidličkou, osolte, opepřete a ochuťte jablečným octem.
4
Kuskus promíchejte s polníčkem a upečenou dýní. Salát posypejte nadrobeným sýrem feta a dýňovými semínky.
TIP
Když použijete celozrnný kuskus, salát bude mít více vlákniny.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Za mě výborné, chutné jídlo, doplněné sušenými rajčaty a bazalkou. Určitě vyzkoušejte;)
Automaticky přeloženo
Joj mňam! Strasně dobře to bylo. Je s tím trochu roboty, ale stojí za to. Určitě budu znovu dělat.
Automaticky přeloženo