HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 62 Kcal
  • 1 g bílkovin
  • 2 g tuků
  • 11 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

13 porcí

Postup přípravy

1

Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na menší kostičky. Cibuli nakrájejte najemno.

2

Do většího hrnce dejte olej, cibuli, 25 g cukru a protlak a za stálého míchání restujte 2–3 minuty na mírném plameni, dokud směs nezkaramelizuje. Následně do hrnce vložte jablko, 1 minutu restujte a poté zalijte rajčaty.

3

Přidejte ocet podle chuti (4–6 lžic), sůl, papriku, hřebíček, bobkový list, nové koření a pepř. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 30–35 minut na mírném plameni.

4

Mezitím si nachystejte zavařovací skleničky (2× 200–250 ml).

5

Po uvaření do směsi přisypte zbytek cukru a promíchejte.

6

Sejměte z plamene a rozmixujte dohladka.*

7

Přeceďte přes sítko, nalijte do připravených zavařovacích skleniček a nechte na lince víčkem dolů vychladnout.

8

* Pokud chcete kečup hustší, vraťte jej po rozmixování do hrnce a na mírném plameni za občasného míchání vařte ještě 5–15 minut, dokud kečup nedosáhne preferované konzistence.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních