Domácí kečup
- 8 min
- 40 min
- Snadné
- 13 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 62 kcal
- 1 g bílkovin
- 2 g tuků
- 11 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na menší kostičky. Cibuli nakrájejte najemno.
Do většího hrnce dejte olej, cibuli, 25 g cukru a protlak a za stálého míchání restujte 2–3 minuty na mírném plameni, dokud směs nezkaramelizuje. Následně do hrnce vložte jablko, 1 minutu restujte a poté zalijte rajčaty.
Přidejte ocet podle chuti (4–6 lžic), sůl, papriku, hřebíček, bobkový list, nové koření a pepř. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 30–35 minut na mírném plameni.
Mezitím si nachystejte zavařovací skleničky (2× 200–250 ml).
Po uvaření do směsi přisypte zbytek cukru a promíchejte.
Sejměte z plamene a rozmixujte dohladka.*
Přeceďte přes sítko, nalijte do připravených zavařovacích skleniček a nechte na lince víčkem dolů vychladnout.
* Pokud chcete kečup hustší, vraťte jej po rozmixování do hrnce a na mírném plameni za občasného míchání vařte ještě 5–15 minut, dokud kečup nedosáhne preferované konzistence.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zloději a podvodníci!!!! Knihy neposlali a peníze nevrátili!!!!!!
Automaticky přeloženo