

Zeleninový vývar - základní recept
10 min
120 min
Snadné
1 porce
Zeleninový vývar je základem mnoha pokrmů, ale také tak nějak nemůžete vybrat v obchodě ten pravý? Udělejte si chvilku času vyrobte si domácí a skutečně silný zeleninový vývar. Když pro něj nebudete mít hned uplatnění, zamrazte ho ve formě na led. Budete ho mít vždy po ruce.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 474 kcal
- 12 g bílkovin
- 20 g tuků
- 61 g sacharidů
Suroviny
1 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Celer, mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na menší kousky zhruba o velikosti palce.
2
Cibuli oloupejte, pórek očistěte a obojí nakrájejte na stejně velké kusy jako kořenovou zeleninu.
3
Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce másla a do hrnce hned přidejte nakrájenou zeleninu, zamíchejte a restujte zhruba 4 minuty.
4
Do vývaru dejte jakékoliv zbytky zeleniny, které máte zrovna po ruce.
5
Základ vývaru by však vždy měla tvořit kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel.
6
Z tohoto receptu vytvoříte zhruba 1,5 litru vývaru.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Neúplný postup - restujte 4 minuty a dál? Dál nalít 1,5l vody? Vařit 2hod? Nebo jak dlouho?
Super a navíc jednoduché
Já si polévku na konci rozmixovala, přidala bílý pepř a byla výborná