Zapečené brambory s houbami
- 15 min
- 45 min
- Střední
- 4 porce
Nevíte, co s bramborami, a ty žampiony v ledničce by už také potřebovaly zpracovat? Spojte obě ingredience dohromady a upečte si výborné zapečené brambory s houbami. Sójové mléko jim dodá netradiční chuť a ricotta zase jemnost. Přípravu zvládnete natotata a pak už jen sledujete, jak v troubě dostávají zlatavý nádech.
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 72Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 315 kcal
- 11 g bílkovin
- 13 g tuků
- 38 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenčí plátky. Žampiony nakrájejte na plátky a ochuťte solí.
3
Na řepkovém oleji restujte žampiony cca 5 minut na středním až silném plameni, dokud nepustí vodu. Poté je odstavte.
4
Do hrnce dejte ricottu, mléko, sůl a pepř. Přidejte brambory, česnek a žampiony a pečlivě promíchejte.
5
Bramborovou směs přendejte do zapékací mísy a pečte 40–45 minut při 175–180 °C.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
velmi chutné, přidala jsem i malou cuketu a omáčku jsem více dochutila kořením a houbovým bujónem
Automaticky přeloženo
chutný recept. místo ricotty jsem použila mozzarellu.Do omáčky jsem přidala vajíčko, trochu přírodního jogurtu a ještě houby. Pekla jsem hodinu
Automaticky přeloženo
Ukázalo se to velmi chutné! Jedli jsme kuřecí roládu plněnou špenátem a parmazánem: https://jokateszunk.hu/receptek/kategoria-szerint/foetelek/spenottal-es-parmezannal-toltott-csirkerolad-2/#hodnoceni
Automaticky přeloženo