Pstruh na másle
- 10 min
- 20 min
- Snadné
- 3 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 484 kcal
- 50 g bílkovin
- 28 g tuků
- 1 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.
Pstruhy omyjte, osušte, opepřete a osolte. Do vykuchané břišní dutiny každého pstruha vložte 2 tenká kolečka citronu a najemno nasekanou čerstvou petrželovou nať.
Na větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a 30 g másla na středním plameni. Jakmile je tuk rozpálený, vložte do pánve připravené pstruhy a opékejte z každé strany po dobu 3–4 minut na středním plameni.
Hotové pstruhy přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, který následně vložte do trouby předehřáté na 195–200 °C. Pečte po dobu 10–12 minut.
Po upečení vyjměte plech z trouby, pstruhy posypte lžící najemno nasekané pažitky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními