
Penne s květákovou omáčkou
5 min
20 min
Snadné
4 porce
Proč lít na těstoviny jen smetanovou omáčku? Popustili jsme malinko uzdu fantazii a vznikla takhle chuťově vytříbená omáčka na zdravé těstoviny. Je jemná, nádherně voní a v konzistenci ani nepoznáte, že v ní nějaký květák je, a přesto ho ucítíte. Ten totiž dokonale nahradí i mouku.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 323 Kcal
- 16 g bílkovin
- 10 g tuků
- 42 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Penne uvaříme podle návodu na obalu.
2
Ostatní ingredience dáme na pánev s prohříváme dokud není květák měkký. (20 minut)
3
Celou směs poté rozmixujeme a přidáme do hrnce k zcezeným těstovinám.
4
Hotové těstoviny posypeme mozzarellou.
5
Tuto omáčku můžeme použít i k pečené zelenině, jiným těstovinám či rýži.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Recept rychlý a chutný. Akorát omáčka byla most hustá, tak jsem musela přidat smetanu. Ale jinak výborné :)
Přidala jsem smetanu, o stroužek česneku navíc, místo lžičky hořčice - lžíci a trošku víc soli a super 😊 Nedovedu si, ale představit, že bych udělala přesně podle receptu, i takhle je chuť velmi jemná, ale dobrá. Navíc je to rychlé a jednoduché 🌸
Omáčku jsem trochu upravila - místo mléka jsem dala půl smetany a půl mléka, na závěr jsem přidala petržel. Skvělé! 😊