HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 301 kcal
  • 12 g bílkovin
  • 13 g tuků
  • 35 g sacharidů

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

4 porce

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Do většího hrnce dejte vařit vodu, mírně ji osolte a přisypte těstoviny. Vařte na silném plameni 12 minut nebo dle návodu na obalu.

2

Na pánvi při středním až silném plameni rozehřejte olivový olej a osmahněte šalotku a česnek (cca 2–3 minuty).

3

Plamen snižte na střední stupeň, přilijte mléko, přidejte dýňové pyré a mozzarellu. Vše promíchejte a nechte 5–8 minut provařit.

4

Nakonec k omáčce přimíchejte těstoviny a špenát. Vše zamíchejte a dochuťte solí a pepřem.

5

Těstoviny můžete rovnou podávat.

TIP
Hotové těstoviny můžete dát do zapékací formy (cca 20 cm × 30 cm) a ještě 20 minut zapéct v troubě při 160–170 °C. Podávejte s nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

lucia svabova
12. září 2024

Taliani odporúčajú na osobu 70 g cestovín na večeru a 100 g na obed. 170g na 4 osoby je strašne malo! Recept som vylepšila hubami (kuriatka), syrom grana padano a bazalkou, ale hodili by sa aj zelené olivy. Je to chutne.

hodnocení_1279216
Karolina Skalska
14. dubna 2024

Krásně to vypadá a chutná. Místo penne jsem přidala 200 g mozzarelly a žitných gimlet.

Automaticky přeloženo

hodnocení_1314738
Hana Lukášová
09. března 2024

Naprosto vynikající!! Špenátu stačí polovina a lepší nakrájet.

hodnocení_1473789
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních