Penne s dýňovou omáčkou
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 4 porce
Hledáte superrychlý recept na lahodnou a výživnou večeři? Pak jste ho právě našli. Těstoviny jsou opravdu vděčnou a výbornou surovinou, se kterou se dá vykouzlit výborný pokrm za pár minut, dají se totiž doplnit téměř vším, co máte zrovna doma. Zkuste tentokrát kombinaci s dýňovou omáčkou.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 301 kcal
- 12 g bílkovin
- 13 g tuků
- 35 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Do většího hrnce dejte vařit vodu, mírně ji osolte a přisypte těstoviny. Vařte na silném plameni 12 minut nebo dle návodu na obalu.
2
Na pánvi při středním až silném plameni rozehřejte olivový olej a osmahněte šalotku a česnek (cca 2–3 minuty).
3
Plamen snižte na střední stupeň, přilijte mléko, přidejte dýňové pyré a mozzarellu. Vše promíchejte a nechte 5–8 minut provařit.
4
Nakonec k omáčce přimíchejte těstoviny a špenát. Vše zamíchejte a dochuťte solí a pepřem.
5
Těstoviny můžete rovnou podávat.
TIP
Hotové těstoviny můžete dát do zapékací formy (cca 20 cm × 30 cm) a ještě 20 minut zapéct v troubě při 160–170 °C. Podávejte s nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Taliani odporúčajú na osobu 70 g cestovín na večeru a 100 g na obed. 170g na 4 osoby je strašne malo! Recept som vylepšila hubami (kuriatka), syrom grana padano a bazalkou, ale hodili by sa aj zelené olivy. Je to chutne.
Krásně to vypadá a chutná. Místo penne jsem přidala 200 g mozzarelly a žitných gimlet.
Automaticky přeloženo
Naprosto vynikající!! Špenátu stačí polovina a lepší nakrájet.