Pečené kuře
- 15 min
- 120 min
- Snadné
- 6 porcí
Člověk by řekl, že upéct kuře není žádná věda. Pravdou ale je, že i na takovém populárním a snadném receptu se dá leccos vylepšit. S bylinkami jako je bobkový list či tymián určitě nešlápnete vedle. Překvapení v tomto receptu může být vinný ocet, na který se v kuchyni občas zapomíná.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 319 kcal
- 29 g bílkovin
- 20 g tuků
- 6 g sacharidů
Suroviny
6 porcí
Postup přípravy
1
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 150 °C.
2
Kuře osolte a opepřeteze všech stran.
3
Přemístěte ho do pekáče a zalijte vinným octem, který rukama rovnoměrně rozetřete po celé ploše kuřete.
4
Tymián a bazalku nasekejte nadrobno.
5
Částí bylinek potřete kuře a trochu dejte i dovnitř společně s celými bobkovými listy.
6
Kuře v odkrytém pekáči podlijte 300 ml vody a pečte při 150–160 °C 1,5 hodiny.
7
Po této době zvyšte teplotu na 190–200 °C a kuře nechte ještě 30 minut dopékat.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
skvělé
Je to opět mňamka
Nejlepší recept na pečené kuře