Losos s makovou krustou
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 2 porce
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 80Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 685 kcal
- 37 g bílkovin
- 44 g tuků
- 29 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170 °C.
Plech vyložte pečicím papírem.
Oba filety z lososa bohatě natřete makovými semínky (ze strany bez kůže), položte na plech kůží dolů a dejte péct do předehřáté trouby na 20–25 minut při 160–170 °C.
Mezitím nasypte kuskus do misky, přidejte špetku soli, zalijte horkou vodou cca 1,5 cm nad okraj a nechte odstát, dokud se nevsákne všechna voda (potrvá to cca 10 minut).
Nakonec připravte salát. Hotový kuskus přemístěte do větší mísy, přidejte lžíci olivového oleje, baby špenát, polníček, semínka granátového jablka a vše promíchejte.
Upečeného lososa vyndejte z trouby, oba filety posypte solí a každý filet podávejte s ½ připraveného salátu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
doporučuji ještě přidat grep a je to topovka.
Výborný vyvážený oběd.