Květákový nákyp s kari kořením, mozzarellou a chilli
- 15 min
- 45 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 235 kcal
- 21 g bílkovin
- 13 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu dejte předehřívat na 185 °C a připravte si pekáč o rozměrech 25 cm × 30 cm (nebo jinou zapékací nádobu podobné velikosti), který vyložte pečicím papírem.
Z květáku oberte růžičky, ty vložte do mixéru a rozmixujte je na drobné kousky podobající se zrnkům rýže. Rozmixovaný květák vložte do větší mísy.
Baby špenát natrhejte nahrubo, česnek oloupejte a nastrouhejte najemno a mozzarellu nakrájejte na malé kostičky. Následně všechny tyto ingredience přemístěte do mísy ke květáku. Poté do mísy ještě vyklepněte vejce, přidejte kari koření, chilli vločky, mléko, kypřicí prášek, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
Směs z mísy přemístěte do vyloženého pekáče, ten vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–185 °C.
Upečený nákyp rozdělte na 4 porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
velice mile překvapilo 👏
Vyborne, rychla priprava, dala som navrch este jalapenos papricky a TOP!