Květákové placičky
30 min
45 min
Snadné
8 kusů
Zeleninové placičky nemusí být jen z cukety či mrkve. Skvěle se na jejich přípravu hodí třeba i květák. Pusťte se s námi do tohoto receptu na květákové placičky, které skvěle vyniknou jako nevšední příloha nebo i jen tak samotné.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 90 Kcal
- 5 g bílkovin
- 6 g tuků
- 3 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
8 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, dejte do ní květák a uvařte jej doměkka (20–25 minut na středním plameni).
2
Uvařený květák sceďte a nechte vychladnout.
3
Troubu si předehřejte na 190 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
4
Květák rozmixujte s ostatními ingrediencemi a ze vzniklého těsta tvarujte placičky a pokládejte je na připravený plech.
5
Pečte 20 minut při 190 °C.
TIP
Placičky můžete konzumovat samostatně nebo jako přílohu k masům.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
možná jsem rozmixovala moc do hladka, těsto tekuté, dávala jsem lžící na plech, pekla 25 minut a těsto uvnitř tekuté. Druhý den po ohřátí už mi to nepřišlo tak špatné
Máme moc rádi. Rychle jednoduché dobré
Moc dobré placičky 👍. Květákové placky se většinou vždy rozpadají, proto jsem je pekla v silikonových formičkách na muffiny (prodává třeba Pepco), naplněné sotva do půlky, nemusejí se ani vymazávat, placky jdou bez problémů vyndat a odpadá ruční tvarování. Misto tymiánu jsem dala oregano, olej do těsta žádný, jen jsem před pečením zastříkla oliváčem povrch "placiček". Do těsta jsem před mixováním přidala i trochu vloček (konkrétně pohankové).