Květákové karbanátky
- 5 min
- 30 min
- Snadné
- 8 kusů
Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %
Strana 94Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 101 kcal
- 7 g bílkovin
- 3 g tuků
- 10 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si připravte květák. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, přidejte růžičky květáku a vařte 15–18 minut.
Uvařený květák sceďte, zchlaďte v cedníku pod proudem studené vody a přemístěte do větší mísy.
Uvařené růžičky květáku vložte do mísy a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Poté přidejte vejce, kukuřičnou strouhanku, špaldovou mouku, kari koření, utřený stroužek česneku, nahrubo nastrouhanou mozzarellu light, sůl a pepř a ze směsi vytvořte hustší těsto.
Z těsta tvarujte karbanátky a opékejte je na nepřilnavé pánvi 2–3 minuty z každé strany při středním plameni.
Upečené karbanátky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Opravdu moc dobré, určitě udělám příště znovu ☺️👍🏻.
Já jsem vařila s manželem, který přidal více česneku a majoránku a jelikož se mi zdála hmota vcelku lepivá, tak jsme to dali zapéct na plech do trouby a fakt pecka! Snadná a rychlá příprava, velmi chutné.
Výborné 👏🏼👏🏼 opravdu rychlé, rozmačkala jsem nahrubo i květák a vyšly mi z toho takové alá bramboráčky 🙂