Karbanátky z quinoy a pečeného batátu
- 20 min
- 90 min
- Střední
- 25 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 97 kcal
- 3 g bílkovin
- 6 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Předehřejte si troubu na 180 °C, dejte do ní péct batátu i se slupkou a pečte doměkka cca 1 hodinu při 170–180 °C.
Mezitím si připravte quinou: několikrát ji propláchněte vroucí vodou, nasypte do hrnce s dvojnásobným množstvím vody a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, hrnec přiklopte pokličkou a vařte do změknutí (cca 15 minut na mírném plameni). Poté hrnec odstavte a nechte quinou pod pokličkou ještě 5–10 minut dojít, aby vstřebala všechnu vodu.
Česnek prolisujte a cibuli nakrájejte najemno. V pánvi si rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte česnek a cibuli a smažte 2 minuty na mírném plameni.
Upečenou batátu oloupejte, rozmačkejte vidličkou a v míse ji smíchejte s hraškou, uvařenou quinoou a osmaženou cibulí s česnekem.
V pánvi si rozehřejte 3 lžíce slunečnicového oleje. Z připravené směsi tvořte menší placičky, obalujte je v sezamu a smažte na mírném plameni cca 3–4 minuty z každé strany. Těsto by mělo vystačit na 25 karbanátků o průměru cca 4–5 cm.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Necekala jsem ze mi to bude chutnat ale bxlo to fakt hrozne dobry😜
Mě se vůbec nepovedli ale chyba je na mé straně 😅 chuťově super jen ta konzistence mi pokulhává
Skvělý recept, moc se mi líbí. Dala jsem méně mouky (použila jsem mouku TK), jen na pocit, trochu lepí, ale vůbec ne nebezpečně. Dobře sedí a dá se pěkně tvarovat.
Automaticky přeloženo