🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 97 Kcal
  • 3 g bílkovin
  • 6 g tuků
  • 9 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

25 kusů

Postup přípravy

1

Předehřejte si troubu na 180 °C, dejte do ní péct batátu i se slupkou a pečte doměkka cca 1 hodinu při 170–180 °C.

2

Mezitím si připravte quinou: několikrát ji propláchněte vroucí vodou, nasypte do hrnce s dvojnásobným množstvím vody a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, hrnec přiklopte pokličkou a vařte do změknutí (cca 15 minut na mírném plameni). Poté hrnec odstavte a nechte quinou pod pokličkou ještě 5–10 minut dojít, aby vstřebala všechnu vodu.

3

Česnek prolisujte a cibuli nakrájejte najemno. V pánvi si rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte česnek a cibuli a smažte 2 minuty na mírném plameni.

4

Upečenou batátu oloupejte, rozmačkejte vidličkou a v míse ji smíchejte s hraškou, uvařenou quinoou a osmaženou cibulí s česnekem.

5

V pánvi si rozehřejte 3 lžíce slunečnicového oleje. Z připravené směsi tvořte menší placičky, obalujte je v sezamu a smažte na mírném plameni cca 3–4 minuty z každé strany. Těsto by mělo vystačit na 25 karbanátků o průměru cca 4–5 cm.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Veronika Benediktová
22. dubna 2020

opravdu jednoduchý a chutný oběd i pro pány 👍

Martina Ch
19. ledna 2020

Výborné a jednoduché

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních