HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Předehřejte si troubu na 180 °C, dejte do ní péct batátu i se slupkou a pečte doměkka cca 1 hodinu při 170–180 °C.

2

Mezitím si připravte quinou: několikrát ji propláchněte vroucí vodou, nasypte do hrnce s dvojnásobným množstvím vody a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, hrnec přiklopte pokličkou a vařte do změknutí (cca 15 minut na mírném plameni). Poté hrnec odstavte a nechte quinou pod pokličkou ještě 5–10 minut dojít, aby vstřebala všechnu vodu.

3

Česnek prolisujte a cibuli nakrájejte najemno. V pánvi si rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte česnek a cibuli a smažte 2 minuty na mírném plameni.

4

Upečenou batátu oloupejte, rozmačkejte vidličkou a v míse ji smíchejte s hraškou, uvařenou quinoou a osmaženou cibulí s česnekem.

5

V pánvi si rozehřejte 3 lžíce slunečnicového oleje. Z připravené směsi tvořte menší placičky, obalujte je v sezamu a smažte na mírném plameni cca 3–4 minuty z každé strany. Těsto by mělo vystačit na 25 karbanátků o průměru cca 4–5 cm.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lucytreeflag cs
23. března 2021

Moc dobré! Ale nevíme, co jsme udělali špatně (Quinoa uvařená v moc velkém množství vody?), směs totiž nedržela vůbec pohromadě. Po přidání asi 10 lžic hrašky a zamíchání sezamu do směsi se nám podařilo po opečení "placiček" z jedné strany je otočit i na stranu druhou, ale stejně se rozpadaly... takže příprava moc rychlá nebyla, ale i tak nám oběd chutnal :-)

hodnocení_1225080
Edita Erbsovaflag cs
21. listopadu 2020

Moc dobrá a rychlá večeře. Dělala jsem je z vařené batáty.

hodnocení_1048173
Veronika Benediktováflag cs
22. dubna 2020

opravdu jednoduchý a chutný oběd i pro pány 👍

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních