Karbanátky z quinoy a pečeného batátu
- 20 min
- 90 min
- Střední
- 25 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 97 kcal
- 3 g bílkovin
- 6 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Předehřejte si troubu na 180 °C, dejte do ní péct batátu i se slupkou a pečte doměkka cca 1 hodinu při 170–180 °C.
Mezitím si připravte quinou: několikrát ji propláchněte vroucí vodou, nasypte do hrnce s dvojnásobným množstvím vody a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, hrnec přiklopte pokličkou a vařte do změknutí (cca 15 minut na mírném plameni). Poté hrnec odstavte a nechte quinou pod pokličkou ještě 5–10 minut dojít, aby vstřebala všechnu vodu.
Česnek prolisujte a cibuli nakrájejte najemno. V pánvi si rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte česnek a cibuli a smažte 2 minuty na mírném plameni.
Upečenou batátu oloupejte, rozmačkejte vidličkou a v míse ji smíchejte s hraškou, uvařenou quinoou a osmaženou cibulí s česnekem.
V pánvi si rozehřejte 3 lžíce slunečnicového oleje. Z připravené směsi tvořte menší placičky, obalujte je v sezamu a smažte na mírném plameni cca 3–4 minuty z každé strany. Těsto by mělo vystačit na 25 karbanátků o průměru cca 4–5 cm.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělý recept, moc se mi líbí. Dala jsem méně mouky (použila jsem mouku TK), jen na pocit, trochu lepí, ale vůbec ne nebezpečně. Dobře sedí a dá se pěkně tvarovat.
Automaticky přeloženo
I přes několikanásobné množství hrašky byla směs šíleně lepivá. Chuťově dobré, po ochutnání prvního kousku jsme se doma shodli na tom, že v sezamu obalovat nebudeme, protože přebíjí chuť všeho ostatního.