Pouze 999Kč a máte dopravu zdarma
HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %

Strana 198Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 470 kcal
  • 32 g bílkovin
  • 11 g tuků
  • 58 g sacharidů

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací

Suroviny

10 porcí

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 160 °C.

2

V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Do vroucí vody přidejte celozrnné fleky a vařte je 2–3 minuty na středním plameni.

3

Než se fleky uvaří, kuřecí šunku nakrájejte na kostičky.

4

Uvařené fleky sceďte a v zapékací míse je smíchejte s na kostičky nakrájenou šunkou.

5

Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte při 150–160 °C 25 minut.

6

V míse vyšlehejte všechna vejce se solí a pepřem. Šunkofleky vyndejte z trouby, zalijte rozšlehanými vejci a vraťte zpátky do trouby na dalších 25–30 minut.

7

Hotové šunkofleky rozdělte do 10 talířů a podávejte.

8

*Recept na celozrnné nudle naleznete zde na webu.

TIP
Šunkofleky podávejte s kyselými okurkami. V různých částech země je zvykem do šunkofleků přidávat také sezónní houby – na uvedené množství do zapékací mísy přimíchejte cca 300 g čerstvých hub.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Barbora Folejtarová
29. března 2021

Takové trochu sušší jídlo... ale těstoviny se u nás vždy sni :)

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních