

Batátová tortilla se špenátem
10 min
25 min
Střední
8 porcí

Jíme zdravě po celý rok se slevou 73 %
Strana 328Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 174 Kcal
- 8 g bílkovin
- 9 g tuků
- 16 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na klínky, které v prstech rozeberte na jednotlivé dílky. Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (zhruba po 4–5 mm).
V hlubší pánvi (Ø 25 cm) rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a opékejte ji na středním plameni 5 minut dosklovita. Následně přidejte nakrájené batáty a špetku soli, obsah pánve zalijte 250 ml vody a vařte bez pokličky 10–12 minut.
Batáty během vaření míchejte, aby změkly i ty, které jsou nahoře. Na konci vaření by voda měla být odpařená a batáty změklé, ale stále o něco pevnější než vařené brambory.
Zatímco se vaří batáty, properte listy špenátu a nakrájejte je nahrubo.
Do větší misky si rozklepněte všech 7 vajec a vyšlehejte je s utřeným česnekem, špetkou soli a špetkou pepře. Až budou batáty v pánvi dostatečně změklé, přidejte k nim nakrájený špenát, promíchejte a zalijte vaječnou směsí. Pánev přiklopte pokličkou, stáhněte plamen a pečte na velmi mírném ohřevu 10 minut do úplného uvaření vajec.
Tortillu opatrně vyjměte z pánve, rozkrojte na 8 dílků a ještě teplou ji podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
famózní, bála jsem se batatu, zda nebudou moucni, ale no problem. přidali jsme ještě parmazan jako posyp
Výborný recept, ale třeba trošku vice dosolit, jelikož batáty jsou sladké. Po zalití vajíčkem, je lepší to dát do vyhřáté trouby, krásně se to zapeče a tortila drží tvar.
Vyborné