HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %

Strana 328Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 174 kcal
  • 8 g bílkovin
  • 9 g tuků
  • 16 g sacharidů

Více než 1 000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5 000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

8 porcí

Postup přípravy

1

Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na klínky, které v prstech rozeberte na jednotlivé dílky. Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (zhruba po 4–5 mm).

2

V hlubší pánvi (Ø 25 cm) rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a opékejte ji na středním plameni 5 minut dosklovita. Následně přidejte nakrájené batáty a špetku soli, obsah pánve zalijte 250 ml vody a vařte bez pokličky 10–12 minut.

3

Batáty během vaření míchejte, aby změkly i ty, které jsou nahoře. Na konci vaření by voda měla být odpařená a batáty změklé, ale stále o něco pevnější než vařené brambory.

4

Zatímco se vaří batáty, properte listy špenátu a nakrájejte je nahrubo.

5

Do větší misky si rozklepněte všech 7 vajec a vyšlehejte je s utřeným česnekem, špetkou soli a špetkou pepře. Až budou batáty v pánvi dostatečně změklé, přidejte k nim nakrájený špenát, promíchejte a zalijte vaječnou směsí. Pánev přiklopte pokličkou, stáhněte plamen a pečte na velmi mírném ohřevu 10 minut do úplného uvaření vajec.

6

Tortillu opatrně vyjměte z pánve, rozkrojte na 8 dílků a ještě teplou ji podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

vera1c
01. února 2024

Jídlo výborné, upravili jsme ho trochu podle sebe, batáty na kostky a udělali jsme z toho frittatu, posypali sýrem. Mňamka.

Janikasify
31. ledna 2024

Na první pohled zvláštní recept, ale velmi dobrý!

Genovastone
13. června 2023

famózní, bála jsem se batatu, zda nebudou moucni, ale no problem. přidali jsme ještě parmazan jako posyp

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních