Batátová tortilla se špenátem
- 10 min
- 25 min
- Střední
- 8 porcí
Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %
Strana 328Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 174 kcal
- 8 g bílkovin
- 9 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na klínky, které v prstech rozeberte na jednotlivé dílky. Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (zhruba po 4–5 mm).
V hlubší pánvi (Ø 25 cm) rozehřejte 3 lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a opékejte ji na středním plameni 5 minut dosklovita. Následně přidejte nakrájené batáty a špetku soli, obsah pánve zalijte 250 ml vody a vařte bez pokličky 10–12 minut.
Batáty během vaření míchejte, aby změkly i ty, které jsou nahoře. Na konci vaření by voda měla být odpařená a batáty změklé, ale stále o něco pevnější než vařené brambory.
Zatímco se vaří batáty, properte listy špenátu a nakrájejte je nahrubo.
Do větší misky si rozklepněte všech 7 vajec a vyšlehejte je s utřeným česnekem, špetkou soli a špetkou pepře. Až budou batáty v pánvi dostatečně změklé, přidejte k nim nakrájený špenát, promíchejte a zalijte vaječnou směsí. Pánev přiklopte pokličkou, stáhněte plamen a pečte na velmi mírném ohřevu 10 minut do úplného uvaření vajec.
Tortillu opatrně vyjměte z pánve, rozkrojte na 8 dílků a ještě teplou ji podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jídlo výborné, upravili jsme ho trochu podle sebe, batáty na kostky a udělali jsme z toho frittatu, posypali sýrem. Mňamka.
Na první pohled zvláštní recept, ale velmi dobrý!
famózní, bála jsem se batatu, zda nebudou moucni, ale no problem. přidali jsme ještě parmazan jako posyp