🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 678 Kcal
  • 25 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 140 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

1. Den - v misce smíchejte 80 g žitné mouky, 80 g celozrnné špaldové mouky, 200 ml vody a zamíchejte. Misku skladujte na teplém místě.

2

2. Den - do misky přimíchejte 40 g žitné mouky, 40 g celozrnné špaldové mouky a 100 ml vody.

3

3. Den - přidejte dalších 40 g žitné mouky, 40 g celozrnné špaldové mouky a 100 ml vody.

4

4. Den - přimíchejte zbylých 40 g žitné mouky, 40 g celozrnné mouky a 100 ml vody.

5

Pátý den se v kvásku začnou objevovat bublinky a můžeme ho použít na další zpracování.

6

Pokud kvásek nepoužijete hned, přemístěte ho do sklenice a skladujte ho v lednici.

7

Nezapomeňte kvásek každé 2 týdny "přikrmovat" poměrnou částí mouky a vody.

8

*První dávka kvásku je cca na 2 chleby, které pečeme ve formě o délce 30 cm.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Karla Kalasová
03. června 2020

Ja pecu z kvasku minimálně 5 let. A super.

hodnocení_1180343
Dita Matuchová
06. května 2020

Kvásek se krásně povedl, pořád jsem čekala, kdy zplesniví, ale nestalo se. Akorát je ho hodně, pekla jsem dva chleby a zbytek rozdala známým.

Jana Vágnerová
08. února 2020

po pul roce mi umřel kvasek...tak jsem si musela vyrobit a hura povedlo se....kvasek nevydrzi dél jak cca 5 dni...pak ma hlad...ale to i ten..ktery jsem kdysi diatala darem

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních