Cuketová polévka s kuřecím masem
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 5 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 192 kcal
- 20 g bílkovin
- 5 g tuků
- 15 g sacharidů
Suroviny
- 600 g cukety
- 1× menší bílá cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml kuřecího vývaru (nebo vody s bujónem v biokvalitě)
- 1× střední žlutá cibule (cca 80 g)
- 1× velká mrkev (cca 100 g)
- 100 g bulvového celeru
- ½× velká červená paprika (cca 100 g)
- 300 g kuřecích prsou
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g mraženého hrášku
- 250 ml polotučného kravského mléka
- 10 g pažitky (nakrájet najemno)
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Nejprve si připravte zeleninu a maso. Cuketu zbavte slupky a nakrájejte na tenká kolečka. Menší cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek oloupejte a propasírujte do většího hrnce.
Žlutou cibuli, mrkev a celer oloupejte a poté spolu s červenou paprikou nakrájejte na malé kostičky (max. 0,5 × 0,5 cm). Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na menší kostičky.
Do hrnce následně přidejte na kolečka nakrájenou cuketu a na plátky nakrájenou bílou cibuli, přilijte 500 ml kuřecího vývaru a zeleninu vařte na vysokém plameni 10 minut, dokud nezměkne. Obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem a vzniklý cuketový vývar přelijte do nádoby.
Ve stejném hrnci, kde se vařil vývar, rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte kuřecí prsa a opékejte cca 5 minut na středním až vysokém plameni. Poté přidejte nakrájenou žlutou cibuli, mrkev, celer a červenou papriku a opékejte další 3 minuty na stejném plameni.
Poté obsah hrnce zalijte připraveným cuketovým vývarem a vařte 5 minut na středním plameni.
Následně přidejte mražený hrášek a 250 ml mléka a nechte provařit 2 minuty na středním plameni.
Hotovou polévku rozdělte do jednotlivých talířů a každou porci před podáváním posypte najemno nakrájenou pažitkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Super!
Automaticky přeloženo