
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Nejprve si připravte zeleninu. Květák očistěte a oberte na jednotlivé růžičky, dýni nakrájejte na cca 1cm kostičky a cibuli nakrájejte najemno.
Následně v hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce kokosového oleje na středním plameni.
Jakmile je olej rozpálený, přidejte najemno nakrájenou cibuli, růžičky květáku a kostičky dýně a vše opékejte 3–4 minuty na středním plameni.
Poté do pánve přisypte kari koření a kmín a směs opékejte na středním plameni ještě 30 sekund.
Nakonec ztlumte plamen na mírný a do pánve nalijte 300 ml vývaru a kokosové mléko. Přidejte scezenou cizrnu, sůl a pepř, pánev přiklopte pokličkou a vše vařte na mírném plameni 20–22 minut. Hotové květákové kari rozdělte do 5 talířů a podávejte.
Jak připravit na mražení: Po uvaření nechte směs zchladnout alespoň na pokojovou teplotu. Vychladlou směs rozdělte do uzavíratelných plastových nádob a vložte do mrazáku, kde vydrží 4–6 měsíců.
Jak uvařit po rozmražení: Po rozmražení směs vložte do hrnce a za občasného míchání prohřejte na středním plameni 12–13 minut.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Fantastický recept! 🤩