Tvarohový dort s jahodami
- 35 min
- 10 min
- Střední
- 8 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 kcal
- 10 g bílkovin
- 7 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Na dort si připravte menší formu.
Na spodní vrstvu rozmixujte ovesné vločky s kokosovým olejem a arašídovým máslem. Napěchujte do formy a dejte na 10 minut péct do předehřáté trouby na 170°C. Dejte vychladit.
Ve větší míse vyšlehejte tvaroh se stévií a citrónovou šťávou.
Do malého kastrůlku dejte agar a 4 lžíce vody. Nechte 15 minut nabobtnat. Na mírném plameni přiveďte agar s vodou k varu. Přidejte 2 lžíce vyšlehaného tvarohu a nechte chvilku provařit s agarem.
Smíchejte zbytek tvarohového krému s agarovou směsí.
Jahody očistěte, rozpůlte a seřízněte spodní část do roviny. Vyskládejte do dortové formy tak, aby řeznou stranou směřovaly ven a těsně přiléhaly k formě. Do takto připravené formy nalijte půlku tvarohového krému.
Zbylé půlky jahod pokrájejte na menší kousky a navrstvěte na krém. Zalijte zbytkem tvarohového krému.
Dort dejte ztuhnout do lednice na 5 hodin, nejlépe přes noc.
Dort můžete případně ozdobit plátky jahod.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dort mi moc chutnal! Receptem jsem se řídila v ingrediencích, množství surovin na korpus jsem si po přečtení komentářů upravila (dvakrát více vloček, o něco více oleje a arašídového másla), na zbytek jsem použila tvaroh a trochu jogurtu dohromady 700g a více jahod , na dortovou formu o průměru 25 cm tak akorát :)
Z množství uvedeného v receptu v stačilo na 6 skleniček :)
Výborné, akorát upravené