Mandle v čokoládě s mořskou solí
- 70 min
- 10 min
- Snadné
- 10 kusů
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 162Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 150 kcal
- 4 g bílkovin
- 12 g tuků
- 5 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.
Do ještě teplé čokolády přimíchejte mandle.
Plech vyložte pečicím papírem.
Mandle nabírejte lžící a na plechu tvořte hromádky pár centimetrů od sebe.
Každou hromádku posypte mořskou solí.
Mandle uložte alespoň na 1 hodinu do lednice, aby čokoláda dostatečně ztuhla.
Hotové mandle vyndejte z lednice a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními