Dýňové kuličky
- 50 min
- 20 min
- Snadné
- 20 kusů
Věřili byste, že kromě dýňové bábovky či chlebíku se dá na sladko připravit z této skvělé zeleniny i zdravé zobání? Postup, jak na to najdete v dnešním receptu. Uvidíte, že přípravu zvládnete levou zadní, a ještě k tomu si pochutnáte a můžete si udělat i do zásoby.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 74 kcal
- 1 g bílkovin
- 3 g tuků
- 10 g sacharidů
Suroviny
20 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Všechny ingredience (kromě ingredience na obalení) promíchejte a vytvořte z nich hmotu. Tu dejte na ½ hodiny do lednice.
2
Troubu předehřejte na 160 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
3
Hmotu vyndejte z lednice, tvarujte z ní kuličky a pokládejte je na připravený plech.
4
Pečte 20–25 minut při 160–170 °C.
5
Ještě teplé kuličky obalte ve strouhaném kokosu (nebo jiné surovině dle vlastního uvážení).
6
Kuličky můžete skladovat 3–4 dny v lednici.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chuťově dobré, ale neobalené. Zkousela jsem za tepla obalit v oříškách a sezamu a vůbec se neobalily. Uspěla jsem jen s kakaem a skořicí.
Moc dobré, hlavně, když se upečené obalí v kakau.