
Domácí mandlové máslo - základní recept
10 min
12 min
Snadné
1 kus
Oříškových másel všeho druhu jsou v dnešní době všude plné regály. Stejně jako u oblíbených čokoládových pomazánek se i zde dají najít přísady, které nemají ať už v pomazánce, tak v másle co dělat. Připravte si proto svoje domácí, pouze ze tří surovin.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 3175 Kcal
- 128 g bílkovin
- 279 g tuků
- 38 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
1 kus
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejeme na 190°C.
2
Plech si vyložíme pečícím papírem, poklademe jím mandle a pečeme 12 minut při 190°C.
3
Mandle necháme vychladnout a poté společně se solí a cukrem mixujeme, dokud nedostaneme máslovou konzistenci.
4
Mixér každé 2-3 minuty zastavíme, abychom ho neuvařili.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobrý recept na/mandlové máslo
je to z loupaných nebo neloupanych mandlí?
Moc zajímavé a hutné