Domácí mandlové máslo - základní recept
- 65 min
- 12 min
- Snadné
- 10 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 308 kcal
- 10 g bílkovin
- 27 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu dejte předehřívat na 190 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
Na připravený plech rozložte mandle, plech vložte do předehřáté trouby a pečte 10–12 minut při 180–190 °C.
Upečené mandle vyjměte z trouby a nechte chladnout přibližně 30–35 minut.
Nachystejte si mixér, vložte do něj vychladlé mandle, přidejte k nim třtinový cukr a sůl a mixujte, dokud směs nezíská máslovou konzistenci. Mixér každé 2–3 minuty zastavte, abyste ho nepřehřáli. Mixování potrvá celkem asi 15–20 minut.
Hotové mandlové máslo skladujte v uzavíratelné sklenici v lednici, kde vydrží cca 1,5–2 měsíce.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobrý recept na/mandlové máslo
je to z loupaných nebo neloupanych mandlí?
Moc zajímavé a hutné