Čokoládové kostky z pukanců
- 30 min
- 2 min
- Snadné
- 25 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 48 kcal
- 0,8 g bílkovin
- 2,9 g tuků
- 4,4 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Připravte si plastovou formu (25 cm × 25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
Připravte si vodní lázeň: Potřebujete na ni 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnou či nerezovou). Do hrnce nalijte trochu vody a přiveďte k varu.
Plamen ztlumte na mírný stupeň, do misky dejte čokoládu a zasuňte ji do hrnce – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Tímto způsobem nechte čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpustit nad horkou párou.
Rozpuštěnou čokoládu smíchejte v míse s pohankovými pukanci.
Směs přemístěte do připravené formy a uhlaďte ji.
Nechte vychladnout na studeném místě nebo v lednici.
Nakrájejte na kostky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dala jsem čokoládu na vaření a není to špatné. S plně hořkou čokoládou to pro mě asi není ono 🙂
Není to vůbec špatné, jen to chce méně pukanců, aby to drželo lépe pohromadě.
Výbornéa zajímavé ale na mě je to moc sladké.