

Špaldová linecká kolečka
490 min
10 min
Snadné
40 kusů

Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 236Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 64 kcal
- 1 g bílkovin
- 4 g tuků
- 6 g sacharidů
Suroviny
Podívejte se na přípravu receptu na videu
Štítky
Postup přípravy
Všechny ingredience smíchejte ve větší míse dohromady. Ze směsi vypracujte těsto, zabalte ho do potravinové fólie a nechte odležet alespoň 6–8 hodin v lednici (nejlépe však do druhého dne).
Troubu předehřejte na 175 °C.
Vál posypte moukou. Uleželé těsto přemístěte na vál, prohněťte rukama a vyválejte.
Plech vyložte pečicím papírem. Z vyváleného těsta vykrájejte kolečka a vyskládejte je na plech.
Plech s kolečky dejte péct do předehřáté trouby na 165–175 °C a pečte po dobu 10 minut.
Po upečení spojte linecká kolečka chia marmeládou a podávejte.
*Recept na jahodovou chia marmeládu naleznete zde na webu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré linecké. Není tak sladké, což je u lineckého většinou problém.
Výborné, křehké! 🤩
Recept na špaldové linecké těsto mám ráda, je můj oblíbený a opakovaně se k němu vracím. Používám ho i jako základ na jablečný linecký koláč, který je z tohoto těsta mnohem chutnější. Cokoliv z tohoto těsta upeču, mizí u nás doma rychle. Často ani nestihnu něčím pomazat a i jako sušenky bez ničeho to má úspěch. Pokud slepuji tak buď marmeládou, nebo krémem, především kávovým, to je pecka, doporučuji vyzkoušet 😉