Brusinkový koláč
- 260 min
- 50 min
- Náročné
- 10 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 383 kcal
- 9 g bílkovin
- 26 g tuků
- 26 g sacharidů
Suroviny
- 80 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 40 g polotučného tvarohu
- 3 lžíce mandlového mléka
- 160 g ovesných vloček jemných
- 50 g celozrnné mouky (na pomoučení válu)
Štítky
Postup přípravy
Nachystejte si středně velkou mísu, dejte do ní 80 g kokosového oleje, polotučný tvaroh, mandlové mléko a ovesné vločky a vše smíchejte v těsto. Mísu s těstem přikryjte potravinovou fólií a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
Přibližně 30 minut před koncem chlazení těsta si vezměte misku, dejte do ní sušené brusinky, zalijte je horkou vodou a nechte je namočené 1 hodinu.
Odleželé těsto vyndejte z lednice a 30 minut ho nechte v pokojové teplotě, aby změklo a lépe se tvarovalo.
Troubu dejte předehřívat na 190 °C, nachystejte si zapékací formu na koláč o průměru cca 25 cm a vyložte ji pečicím papírem.
Pomoučete si vál a těsto rozválejte. Rozválené těsto poté dejte do připravené formy a prsty ho rovnoměrně rozprostřete po celé její ploše i po okrajích.
Namočené brusinky zbavte vody, vezměte si větší mísu, vložte do ní scezené brusinky, vejce, 40 g kokosového oleje, vanilkový extrakt, vlašské ořechy, kokosový cukr a sůl a vše smíchejte. Vzniklou náplň poté rovnoměrně rozetřete na těsto ve formě.
Takto připravenou formu dejte do předehřáté trouby a pečte 45–50 minut při 180–190 °C.
Upečený koláč vyjměte z trouby, nechte chladnout ve formě alespoň 2 hodiny a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
také bych poprosila o upřesnění které ingredience jsou na korpus a které na náplň
Automaticky přeloženo
Je úžasný, držela jsem se návodu, jenom místo brusinek byly borůvky. Takhle bych ho pojmenovala spíše ořechový s...😉