Pomazánka ze sardinek
- 10 min
- 10 min
- Snadné
- 6 porcí
Dnes žádné experimenty, jenom osvědčená kombinace sardinek, tvarohu a vajec, vylepšená jarní cibulkou a citronovou šťávou, která se v mžiku změní v pochoutku, kterou potěšíte všechny milovníky rybičkových pomazánek.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 187 kcal
- 21,6 g bílkovin
- 10,3 g tuků
- 2 g sacharidů
Suroviny
6 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Vejce dejte do vody, tu přiveďte k varu a vejce v ní na středním plameni uvařte natvrdo (8–10 minut). Uvařená vejce nechejte vychladnout a poté je oloupejte.
2
Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Vejce nakrájejte na kostičky.
3
Cibulky, tvaroh, sardinky z konzerv a citronovou šťávu dejte do mixéru a rozmixujte.
4
Do směsi vmíchejte nakrájená vejce a dochuťte ji solí a pepřem.
5
Pomazánku skladujte v uzavřené nádobě v lednici max. 1 den.
TIP
Další jarní cibulku nakrájejte na menší kousky a pomazánku jí ozdobte.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Rychlovka! Velmi chutný recept, citrón tomu dává svěží chuť.
Vynikající pomazánka!
Tato kombinace je skvělý nápad! Budu to hodně míchat.
Automaticky přeloženo