HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Sardinky

Mezi sardinky se řadí všechny drobné ryby. Můžete se tak setkat až s 20 různými druhy sardinek. Jejich výhodou je, že stojí nízko v potravinovém řetězci, proto se v nich tolik neukládají těžké kovy, například rtuť, jako u jiných oblíbených mořských ryb – tuňáků například. Sardinky tak našemu zdraví mohou dobře prospět. Jsou dobrým zdrojem omega-3 mastných kyselin, železa, hořčíku, draslíku, zinku, vit. B včetně B12, bílkovin a vápníku, který se nachází především v jejich malých kostičkách, kterých se nezbavujte. Tělo je dokáže zpracovat. Sardinky pomáhají proti zánětům, podporují správnou funkci mozku a zmírňují deprese. Ve vlastní šťávě jsou zdravější díky tomu, že nobsahují olej, jehož kvalita nemusí být zrovna vysoká.

Recepty, které obsahují Sardinky