
Pkhali z řepy
145 min
0 min
Snadné
25 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 50 Kcal
- 1,3 g bílkovin
- 3,9 g tuků
- 2,7 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Vlašské ořechy, česnek a 1 lžičku soli dejte do mixéru a rozmixujte.
Přidejte koriandr a petrželovou nať a ještě chvíli mixujte. Vzniklou směs dejte do mísy.
Rozmixujte červenou řepu a smíchejte ji s ostatními rozmixovanými ingrediencemi.
Přidejte balzamikový ocet, osolte a opepřete.
Ze směsi tvarujte kuličky. Pokud bude těsto příliš řídké, můžete namlít ještě další ořechy a do těsta je vmíchat.
Vzniklé pkhali dejte do lednice alespoň na 2 hodiny a poté podávejte.
Skladujte v lednici maximálně 1–2 dny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chuťově skvělé, ale kuličky z toho tvarovat nešly..
Chuťově zajímavé, nicméně struktura rozhodně nedovoluje nic tvarovat. Chtělo by to něčím zahustit. Ale jako pomazánka či dip dobré 🙂