Palačinky s arašídovým máslem
- 5 min
- 20 min
- Snadné
- 10 kusů
Arašídové máslo je mana. A když se spojí s lískooříškovým mlékem, moukou, vejci a pár dalšími surovinami, vzniknou doslova božské palačinky. Výborně chutnají s ovocem či přelité datlovým sirupem.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 166 kcal
- 7 g bílkovin
- 6 g tuků
- 19 g sacharidů
Suroviny
10 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Připravte si středně velkou nepřilnavou pánev a větší mísu.
2
V míse vyšlehejte vejce s mlékem, medem, kokosovým olejem, vanilkovým extraktem a arašídovým máslem.
3
Přes sítko ke směsi prosejte mouku a prášek do pečiva a přidejte špetku soli. Metličkou vymíchejte do hladkého těsta bez hrudek.
4
Rozpalte nepřilnavou pánev a za pomoci vařečky na ni nalévejte těsto. Opékejte z každé strany cca 1 minutu na mírném až středním plameni, dokud se nezačnou tvořit bublinky.
5
Z tohoto množství těsta vytvoříte cca 10 středně velkých palačinek.
TIP
Podávejte s banánem nebo 100% marmeládou, polité arašídovým máslem a posypané arašídy.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
60ml mléka na 250g mouky určitě ne😀 Aby mi vzniklo hladké těsto, muselo být mléka o dost více než mouky... Jídlo celkové nic moc, takže zůstanu u klasických palačinek ze špadlové mouky.. Ale se zakysanou smetanou a s javorovým sirupem se to dobře jedlo. :)
Výborné. Dělala jsem jako vafle se 300ml mléka a vše se povedlo tak, jak má.😊
I po navýšení množství mléka na 600 ml zůstala konzistence divná, špatně se rozlévalo po pánvi a palačinky chuťově nic moc.