Mrkvový hummus
- 10 min
- 10 min
- Snadné
- 6 porcí
Propadli jste hummusu? Ač na první pohled jeho recept nepotřebuje žádné vylepšení, my jsme se nedali a připravili další variantu – hummus s mrkví. S předvařenou cizrnou je hotový do dvaceti minut a není to ani žádná věda. Tuhle skvělou pomazánku nebo dip si zamilujete, protože je bezlaktózová a se skvělou chutí vám dodá i spoustu vitamínů. Dejte si ho jen tak, k salátu, k zelenině, nebo ho přidejte do tortilly.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 163 kcal
- 7 g bílkovin
- 4 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
6 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje.
2
Přidejte utřený nebo nasekaný stroužek česneku a opražte 1 minutu.
3
Přidejte mrkev s cizrnou, kmín, a za stálého míchání opékejte 5 minut.
4
Vše zalijte 150 ml vody a opékejte dalších 5 minut.
5
Až se voda vstřebá, hrnec na chvíli odstavte.
6
Vychladlý obsah hrnce přemístěte do mixéru a mixujte dohladka.
7
Hummus nakonec dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
super recept
Hodně sladké po mrkvi.
Výborné. Zkusila jsem mrkev upéct a je to vynikajíci.