Lívance z červené řepy
- 30 min
- 20 min
- Střední
- 20 kusů
Když fungují skvěle řepné burgery, proč by nemohly lívance z červené řepy s pohankovou moukou? Řepa jim dodá karmínovou barvu a jako bonus spoustu vitamínů, které ani po tepelné úpravě nikam neutečou. Výborné jsou s tvarohem s medem, ale i ovocným přelivem či ořechy.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 237 kcal
- 6 g bílkovin
- 7 g tuků
- 35 g sacharidů
Suroviny
20 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Řepu rozmixujeme dohladka. Přidáme mléko, mouku, chia semínka, stévii a prášek do pečiva.
2
Mixérem rozmixujeme na hladké těsto.
3
Rozpálíme si nepřilnavou pánev. Na kokosovém oleji postupně opékáme lívance libovolné velikosti, z každé strany asi 2 minuty.
4
Pokud chceme podávat lívance teplé, odkládáme si je mezitím do trouby rozehřáté na 100°C.
5
Lívance podáváme s tvarohem nebo jogurtem, čerstvým ovocem, ořechy, nebo například chia pudinkem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělý recept. Velmi dobré lívance. 😄
Automaticky přeloženo
Top :)