Květáková pomazánka
10 min
15 min
Snadné
4 porce
Už jste si někdy zkusili namazat květák na chleba? Že ne? No, snad vás náš recept na květákovou pomazánku přeci jen přesvědčí o tom, že to jde. Snadná příprava, žádné zbytečné nádobí, základní ingredience. Někdy na ty nejchutnější věci není třeba mnoho. A tahle pomazánka je toho důkazem.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 57 Kcal
- 5 g bílkovin
- 1 g tuků
- 5 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Květák rozeberte na růžičky.
2
V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a květák v ní uvařte na středním plameni (trvá to cca 10–15 minut). Poté jej sceďte.
3
Uvařený květák rozmixujte společně s oloupanou šalotkou, tvarohem, kurkumou a lahůdkovým droždím.
4
Nakonec vše dochuťte solí a pepřem.
5
Hotovou pomazánku můžete skladovat v lednici, kde vám vydrží maximálně 3 dny.
TIP
Květákovou pomazánku podávejte s celozrnným pečivem nebo se zeleninou, na ozdobu můžete přidat i slunečnicová semínka.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Proč potřebujete nutriční droždí nebo je můžete vynechat?
Automaticky přeloženo z němčiny
Super
Výborná a osvěžující!