Cuketové a batátové chipsy s dipem
- 10 min
- 60 min
- Snadné
- 2 porce
Přepadla vás chuť na chipsy, ale nechcete si zatěžovat trávení kupovanými brambůrky? Naše cuketové a batátové chipsy jsou ideální náhradou mastných chipsů ze supermarketu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 334 kcal
- 10 g bílkovin
- 17 g tuků
- 33 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Na chipsy:
- 1× střední cuketa
- 1× střední batáta
- ¼ lžičky mletého chilli
- ¼ lžičky mleté sladké papriky
- 2 lžíce kokosového oleje v tekutém stavu
- sůl
- kajenský pepř
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 120 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
2
Cuketu a batátu nakrájejte na tenké plátky.
3
Koření smíchejte s kokosovým olejem a promíchejte s plátky cukety a batáty.
4
Plátky rozložte na plech a pečte 50–60 minut na 110–120 °C. Chipsy průběžně kontrolujte.
5
Mezitím si připravte dip smícháním jogurtu, limetkové šťávy a kůry a utřeného česneku.
6
Hotové chipsy podávejte s dipem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
batáty chutnaly, ale cuketa ne. byla hořká. nicméně, tady se asi jednalo o výběr špatné cukety už v obchodě. ale možná ještě zkusím, z lepší cukety.
Velká dobrota.
výborné