HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Lněná semínka rozmixujte a smíchejte je se špaldovou mouku, droždím a solí.

2

Přidejte mléko, olej a vařečkou vypracujte těsto. Těsto důkladně prohněťte, přendejte ho do mísy a mísu zakryjte utěrkou.

3

Těsto dejte kynout na teplé místo alespoň na 1,5–2 hodiny.

4

Potom těsto ještě jednou vařečkou nebo rukama prohněťte a nechte dalších 30 minut kynout.

5

Troubu předehřejte na 190 °C. Z těsta vytvarujte cca 15 stejně velkých bulek, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou bulku posypte sezamovými semínky. Na plechu nechte bulky ještě 20 minut odpočinout.

6

Plech přemístěte do předehřáté trouby a bulky pečte při 180–190 °C 20–25 minut.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Renata Kahounová
08. března 2021

Použila jsem čerstvé droždí a místo mletých lněných semínek polévkovou lž Tahini. Sušené bylinky a římský kmín. Výsledek - řidší těsto, možná tou pastou, ale chuťově 👌. Určitě uděláme opět.. ♥️

hodnocení_1149183
TerkaB
04. března 2021

Těsto se trochu lepilo, jinak dobré. Použili jsme na domácí hamburgery podle vaší kuchařky.

Šárka S.
13. června 2020

Jsou moc dobré přesně dle receptu, ale vychytala jsem pár věcí jinak - především čerstvé pekařské droždí, více druhů semínek, do kvásku lžička panely a méně větších bochánků. Dělám je takhle ráda a často 😋

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních