
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Lněná semínka rozmixujte a smíchejte je se špaldovou mouku, droždím a solí.
Přidejte mléko, olej a vařečkou vypracujte těsto. Těsto důkladně prohněťte, přendejte ho do mísy a mísu zakryjte utěrkou.
Těsto dejte kynout na teplé místo alespoň na 1,5–2 hodiny.
Potom těsto ještě jednou vařečkou nebo rukama prohněťte a nechte dalších 30 minut kynout.
Troubu předehřejte na 190 °C. Z těsta vytvarujte cca 15 stejně velkých bulek, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou bulku posypte sezamovými semínky. Na plechu nechte bulky ještě 20 minut odpočinout.
Plech přemístěte do předehřáté trouby a bulky pečte při 180–190 °C 20–25 minut.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Fungovalo to skvěle.
Automaticky přeloženo z polštiny
Výborné housky, těsto trochu lepivé, ale výsledek byl super 👍
Výborné bulky. Těsto vyšlo přesně podle receptu a dobře se s ním pracovalo. Bulky vydržely měkké i dva dny po upečení.