
Sada 3 nožů Opinel

Lněná semínka rozmixujte a smíchejte je se špaldovou mouku, droždím a solí.
Přidejte mléko, olej a vařečkou vypracujte těsto. Těsto důkladně prohněťte, přendejte ho do mísy a mísu zakryjte utěrkou.
Těsto dejte kynout na teplé místo alespoň na 1,5–2 hodiny.
Potom těsto ještě jednou vařečkou nebo rukama prohněťte a nechte dalších 30 minut kynout.
Troubu předehřejte na 190 °C. Z těsta vytvarujte cca 15 stejně velkých bulek, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou bulku posypte sezamovými semínky. Na plechu nechte bulky ještě 20 minut odpočinout.
Plech přemístěte do předehřáté trouby a bulky pečte při 180–190 °C 20–25 minut.
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Použila jsem čerstvé droždí a místo mletých lněných semínek polévkovou lž Tahini. Sušené bylinky a římský kmín. Výsledek - řidší těsto, možná tou pastou, ale chuťově 👌. Určitě uděláme opět.. ♥️
Těsto se trochu lepilo, jinak dobré. Použili jsme na domácí hamburgery podle vaší kuchařky.
Jsou moc dobré přesně dle receptu, ale vychytala jsem pár věcí jinak - především čerstvé pekařské droždí, více druhů semínek, do kvásku lžička panely a méně větších bochánků. Dělám je takhle ráda a často 😋