Sezamové celozrnné bulky
- 30 min
- 25 min
- Střední
- 15 kusů
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 228Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 198 kcal
- 6 g bílkovin
- 7 g tuků
- 27 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Lněná semínka rozmixujte a smíchejte je se špaldovou mouku, droždím a solí.
Přidejte mléko, olej a vařečkou vypracujte těsto. Těsto důkladně prohněťte, přendejte ho do mísy a mísu zakryjte utěrkou.
Těsto dejte kynout na teplé místo alespoň na 1,5–2 hodiny.
Potom těsto ještě jednou vařečkou nebo rukama prohněťte a nechte dalších 30 minut kynout.
Troubu předehřejte na 190 °C. Z těsta vytvarujte cca 15 stejně velkých bulek, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou bulku posypte sezamovými semínky. Na plechu nechte bulky ještě 20 minut odpočinout.
Plech přemístěte do předehřáté trouby a bulky pečte při 180–190 °C 20–25 minut.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Těsto lepivé, ale to se dá lehko spravit.
Topka❤️❤️ peču už jen tyto Zrovna kvásek je lepší udělat dopředu v mléce s trochou cukru. Pak nebudu žemličky tak ubyté 😊
Automaticky přeloženo
Fungovalo to skvěle.
Automaticky přeloženo