HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %

Strana 228Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 198 kcal
  • 6 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 27 g sacharidů

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

15 kusů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Lněná semínka rozmixujte a smíchejte je se špaldovou mouku, droždím a solí.

2

Přidejte mléko, olej a vařečkou vypracujte těsto. Těsto důkladně prohněťte, přendejte ho do mísy a mísu zakryjte utěrkou.

3

Těsto dejte kynout na teplé místo alespoň na 1,5–2 hodiny.

4

Potom těsto ještě jednou vařečkou nebo rukama prohněťte a nechte dalších 30 minut kynout.

5

Troubu předehřejte na 190 °C. Z těsta vytvarujte cca 15 stejně velkých bulek, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou bulku posypte sezamovými semínky. Na plechu nechte bulky ještě 20 minut odpočinout.

6

Plech přemístěte do předehřáté trouby a bulky pečte při 180–190 °C 20–25 minut.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Katka Bartošová
15. října 2023

Těsto lepivé, ale to se dá lehko spravit.

Denisa Leštáková
19. června 2023

Topka❤️❤️ peču už jen tyto Zrovna kvásek je lepší udělat dopředu v mléce s trochou cukru. Pak nebudu žemličky tak ubyté 😊

Automaticky přeloženo

Karolina Skalska
05. února 2023

Fungovalo to skvěle.

Automaticky přeloženo

hodnocení_1314738
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních