HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 524 Kcal
  • 17,5 g bílkovin
  • 24,9 g tuků
  • 57,2 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

2 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Pohanku propláchněte pod studenou tekoucí vodou.

2

Propláchnutou pohanku dejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Voda by měla sahat zhruba 2,5 cm nad pohanku. Osolte ½ lžičky soli, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte 10–15 minut, dokud pohanka nezměkne. Poté přiklopte pokličkou a nechte 5 minut odpočinout.

3

Tempeh, papriku a rajčátka nakrájejte na kostičky. Petrželovou nať nakrájejte najemno. Promíchejte s uvařenou pohankou, sušenou majoránkou, olivovým olejem a citronovou šťávou.

4

Podle chuti osolte a opepřete.

5

Salát podávejte teplý nebo jej nechejte vychladit v lednici a poté podávejte.

TIP
Salát můžete ozdobit několika snítkami čerstvé majoránky a několika lístky čerstvé petrželové natě.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

jakubzveci@gmail.com
15. listopadu 2022

Lada Oličová
11. května 2022

Moc dobré, místo petrželky jsem dala pažitku a navrch trochu rukoly. Do práce ideální oběd

PéťaT.
16. března 2022

výborný!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních