Pohankový salát s tempehem
- 10 min
- 20 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 524 kcal
- 17,5 g bílkovin
- 24,9 g tuků
- 57,2 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Pohanku propláchněte pod studenou tekoucí vodou.
Propláchnutou pohanku dejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Voda by měla sahat zhruba 2,5 cm nad pohanku. Osolte ½ lžičky soli, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte 10–15 minut, dokud pohanka nezměkne. Poté přiklopte pokličkou a nechte 5 minut odpočinout.
Tempeh, papriku a rajčátka nakrájejte na kostičky. Petrželovou nať nakrájejte najemno. Promíchejte s uvařenou pohankou, sušenou majoránkou, olivovým olejem a citronovou šťávou.
Podle chuti osolte a opepřete.
Salát podávejte teplý nebo jej nechejte vychladit v lednici a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré, místo petrželky jsem dala pažitku a navrch trochu rukoly. Do práce ideální oběd
výborný!