
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Vezměte velkou mísu a prosejte do ní mouku společně s práškem do pečiva.
Rukama mouku s práškem promíchejte.
Do mísy přidejte sůl, tuhý kokosový olej s vodou a opět těsto rukama vypracujte. Těsto hněťte cca 5 minut, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
Těsto vyndejte na vál nebo kuchyňskou linku.
Výsledná konzistence je lepkavá, proto pro další hnětení potřete pracovní desku i ruce troškou oleje. Hněťte další 4 minuty. Hnětením se olej do těsta vstřebává, proto pokud se vám těsto lepí na desku, přidejte trochu víc.
Těsto dejte zpět do mísy, přikryjte utěrkou a dejte na 10 minut stranou.
Z výsledného těsta pak vytvarujtecca 16 stejně velkých kuliček. Kuličky mají velikost asi jako dlaň.
Z každé kuličky na pracovní desce posypané zbylou špaldovou moukou vyválejte tenkou tortillu.
Hotové tortilly pečte při nízkém ohřevu 3 minuty z jedné strany. Až se začnou na povrchu tvořit bublinky, tortillu otočte a pečte další 2–3 minuty z druhé strany.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Tyto tortilly jsou naprosto famózní, s těstem se krásně pracuje, olej nebyl vůbec potřeba, chuťově jsou luxusní, určitě jsem je nedělala naposledy. Děkuji za recept 🙏
Konečně jsem narazila na výborný recept domácích tortill. Krásně se s ním pracuje a je i výborné a hlavně zdravé, za mě TOP ♥
Výborné ♥️ ten kokosový olej v tom nádherně voní