
Žampionová pomazánka
15 min
7 min
Snadné
2 porce
Nepochybujeme, že znáte spoustu pomazánek, ale slyšeli jste už někdy o žampionové? Jestli ne, máte se na co těšit. V té naší kromě spousty bílkovin a žampionů najdete také třeba tofu nebo sójovou omáčku..mňam!
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 386 Kcal
- 20,9 g bílkovin
- 23,4 g tuků
- 25,7 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
2 porce
Postup přípravy
1
Žampiony očistěte a nakrájejte na kousky.
2
Na pánev nalijte olej. Rozehřejte jej na středním plameni a žampiony na něm 5 minut restujte.
3
Tofu rozdrobte do mixéru, přidejte orestované žampiony, smetanu, sójovou omáčku, kmín, sůl a pepř a vše rozmixujte najemno.
4
Hotovou pomazánku skladujte v lednici a spotřebujte do 5 dnů.
TIP
Podávejte s žitným chlebem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné, smetanu jsem nahradila troškou sójového mléka a také super.
Moc dobrý, opečený žampiony se sojovou omáčkou jsem mixla s lucinou a sůl a kmin ,výborný
Výborné. Neměl jsem, ale smetanu tak jsem použil bílý jogurt.