HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 491 Kcal
  • 19,4 g bílkovin
  • 28,9 g tuků
  • 34,3 g sacharidů

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Cibuli a česnek nakrájejte na malé kostičky.

2

V hrnci rozehřejte na středně silném plameni olej a cibuli a česnek na něm orestujte dozlatova.

3

Pak přidejte červenou čočku, římský kmín a zalijte vodou tak, aby všechna čočka byla ponořena.

4

Vařte na mírném ohni 10 minut, dokud čočka nezměkne. V případě potřeby podlejte další vodou.

5

Jakmile je čočka uvařená, slijte přebytečnou vodu (pokud nějaká je).

6

Osolte, opepřete, přidejte kešú ořechy a rozmixujte najemno.

7

Nechte vychladit v lednici a pak podávejte.

TIP
Podávejte na chlebu s petrželovou natí, opraženými neloupanými dýňovými semínky a čerstvou zeleninou.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Barbette
03. března 2021

Super pomazánku. Přidala jsem ještě citron a chutná mi to více.

Zuzana K
02. března 2021

Moc mi to chutná,hodně chuti tam dělá ta smažená cibulka.Určitě jsem nedělala naposled.

hodnocení_1198688
Marreb
10. února 2021

lepší čočkus než humus,

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních