
Pomazánka z červené čočky s kešú a římským kmínem
30 min
15 min
Snadné
2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 491 Kcal
- 19,4 g bílkovin
- 28,9 g tuků
- 34,3 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájejte na malé kostičky.
V hrnci rozehřejte na středně silném plameni olej a cibuli a česnek na něm orestujte dozlatova.
Pak přidejte červenou čočku, římský kmín a zalijte vodou tak, aby všechna čočka byla ponořena.
Vařte na mírném ohni 10 minut, dokud čočka nezměkne. V případě potřeby podlejte další vodou.
Jakmile je čočka uvařená, slijte přebytečnou vodu (pokud nějaká je).
Osolte, opepřete, přidejte kešú ořechy a rozmixujte najemno.
Nechte vychladit v lednici a pak podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Super pomazánku. Přidala jsem ještě citron a chutná mi to více.
Moc mi to chutná,hodně chuti tam dělá ta smažená cibulka.Určitě jsem nedělala naposled.
lepší čočkus než humus,