

Lilková pomazánka
15 min
50 min
Střední
4 porce

Jíme zdravě s Fitrecepty se slevou 68 %
Strana 128Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 110 Kcal
- 5 g bílkovin
- 7 g tuků
- 7 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Lilek propíchejte vidličkou a zabalte do alobalu společně s oloupanými stroužky česneku.
Připravené lilky s česnekem dejte péct do předehřáté trouby na 170–180 °C po dobu 45–50 minut.
Upečený lilek nechte chvilku vychladnout a zabalte do potravinové fólie.
Následně lilek oloupejte, dužinu dejte do mixéru společně s pečenými stroužky česneku a rozmixujte dohladka.
Přidejte ricottu, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
Nakonec do pomazánky přimíchejte čerstvou bazalku a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
.
Překvapivě moc dobré, lilek moc nemusím, ale tohle je opravdu moc dobré.