HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty

Strana 128Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 110 Kcal
  • 5 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 7 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Lilek propíchejte vidličkou a zabalte do alobalu společně s oloupanými stroužky česneku.

3

Připravené lilky s česnekem dejte péct do předehřáté trouby na 170–180 °C po dobu 45–50 minut.

4

Upečený lilek nechte chvilku vychladnout a zabalte do potravinové fólie.

5

Následně lilek oloupejte, dužinu dejte do mixéru společně s pečenými stroužky česneku a rozmixujte dohladka.

6

Přidejte ricottu, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.

7

Nakonec do pomazánky přimíchejte čerstvou bazalku a podávejte.

TIP
Pomazánku podávejte například s celozrnnými krekry. Recept naleznete zde na webu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

DanaSarah
17. listopadu 2022

Semínka zevnitř lilku mají idt před mixováním ven? Děkuji

Automaticky přeloženo z slovenštiny

Silvia Bojdová-Melišová
08. listopadu 2022

Adéla Drozdíková
22. srpna 2021

.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních